پروژه ایرانی : مسعود پزشکیان با بیان اینکه اگر درست آموزش میدادیم الان به دنبال این نبودیم که در کف خیابان با افراد برخورد کنیم، گفت: باید کار را به کاردان بسپاریم و کمک کنیم که بهترینها و متقیترها را انتخاب کنیم.
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، شامگاه چهارشنبه رئیس جمهور در همایش کارگزاران گزینش کشور به سخنرانی پرداخت و از برخی برخورد های گزینشی انتقاد کرد.
در ادامه گزیده سخنان مسعود پزشکیان به نقل از ایرنا می آید:
*من یک چهره به اصطلاح مقدسی میگیرم ولی میروم اتاق عمل وقتی مریض را عمل میکنم با عارضه و یا گاهی به خاطر اشتباهم باعث میشود مریض فوت کند اما یک آدم با قیافه خیلی نامقدس حالا هرچیزی که اسمش را بگذارید میرود اتاق عمل مریض را درست عمل میکند بدون عارضه به بیرون میفرستد؛ چه کسی متقیتر است؟ در اقتصاد، در صنعت عین همین است.
*رسول خدا وقتی مکه را فتح میکند دستور میدهد کلیددار کعبه بیاید کلید دار نمی آمد چون بالاخره کلیددار بتخانه بود، کجا بیاید خلاصه کلید را از او میگیرند می آیند در کعبه را باز میکنند و بت ها را میشکنند بعد که تمام میشود میگویند کلید را بدهید به همان کلید دار.
*سردار سلیمانی گفته بود من را رد کرده بودند؛ من را هم رد کرده بودند. یعنی ما را هم در گزینش رد کرده بودند. مقام معظم رهبری دخالت کردند وگرنه ما را هم رد کرده بودند. ببینید چگونه عمل میکنیم و این چیزی است که ما باید در به در بگردیم آدمهایی را پیدا کنیم که میتوانند مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی را باید به دنبالشان بگردیم و از آنها خواهش کنیم بیایند و کمک کنند این مشکلات را حل کنید.
*مگر میشود یک انسانی که تجربه ندارد یک دفعه بیاید مدیر کل شود؟ یک دفعه بیاید رئیس یک اداره شود؛ در این جامعه که ما درآن زندگی میکنیم، اتفاق افتاده است.
*یک آدمی هیچ مرحلهای را طی نکرده است و میآید مدیر کل یک سازمانی میشود. میگوییم چون فلانی اینجوری است حالا مثلاً حزب اللهی است بدون امتحان باید بیاید بالا، بدون تجربه باید بیاید بالا؛ نمیشود یک مسئولیتی را به کسی سپرد که تجربه آن را ندارد. خیانتی بالاتر از این وجود ندارد.
*مشکلاتی که داریم از این است که کارها را به کسانی میسپاریم که تجربه و علم کافی ندارند وگرنه امکان ندارد ایرانی داشته باشیم که از همسایگان عقبتر باشد در حالی که رهبر انقلاب میگویند باید در علم، نوآوری، مدیریت و اقتصاد الهام بخش باشیم.
*آنچه باید شویم، در رفتار است در زبان بگوییم کافی نیست. مردم وقتی رفتار، علم، مهارت، عمل و درستی را ببینید باور میکنند اما اگر غیر از این باشد هرگز باور نمیکنند.
*کسی که کرامت بیشتر دارد متقیتر است، متقیتر نه آن سوالاتی است که ما میپرسیم. متقیتر یعنی در کاری که میکند بی نقصتر و اثرگذار تر است.
*اگر درست آموزش میدادیم الان به دنبال این نبودیم که در کف خیابان با افراد برخورد کنیم.
*باید کار را به کاردان بسپاریم و کمک کنیم که بهترینها و متقیترها را انتخاب کنیم.
*باید جور دیگر نگاه و عمل کنیم. ایران برای همه ایرانیان است، ایران ما سرزمینی از قومیتها، لهجهها و زبانهاست و ما میتوانیم براساس عدالت و انصاف در کنار هم زندگی کنیم.
*میتوانیم با عزت و سربلندی و الهام بخش در منطقه خاورمیانه زندگی کنیم که به عنوان مسلمان و ولایت فقیه باید کاری کنیم که الگو شویم. الگو شدن با گفتن نیست، با دعوا کردن نیست بلکه با رحمت و انصاف و گذشت است.