چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ , 25 Dec 2024
پروژه ایرانی : رئیس جمهوری تاکید کرد: تصور می‌کنیم که دیگران حتماً باید آنگونه که ما می‌بینیم و می‌فهمیم ببینند و بفهمند و چیزی غیر از آن نباید باشد.
پزشکیان
پزشکیان
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی،  مسعود پزشکیان در اختتامیه جشنواره بین المللی فارابی حضور یافت و به سخنرانی پرداخت.
 
در ادامه گزیده سخنان رئیس جمهوری می‌آید:
 
*تمام مشکلات ما بابت این است که من به حق و حقوق خودم راضی و قانع نیستم در نتیجه وقتی به حق دیگران تجاوز می‌کنم اختلافات شروع می‌شوند.
 
*این اختلافاتی که همین الان ما در جامعه داریم برای این است که به حقوق دیگران احترام نمی‌گذاریم؛ به حقوق قومیت، به حقوق جنسیت و به حقوق تفکر و اندیشه‌.
 
*تصور می‌کنیم که دیگران حتماً باید آنگونه که ما می‌بینیم و می‌فهمیم ببینند و بفهمند و چیزی غیر از آن نباید باشد.
 
*همه دعواها برای این است که حق را در جامعه پیاده کنیم؛ آیا در جامعه حق را پیاده می‌کنیم؟
 
*آیا عدالت را در جامعه ایجاد می‌کنیم؟ این علم و دانش شماست که می‌تواند به مدیران و مسئولان و سیاستگذاران راهنمایی کند چگونه حق در جامعه پیاده شود. حتی نه تنها راهنمایی کنید که در میدان حاضر شوید و مشکل را حل کنید.
 
*چرا قومیت‌ها اختلاف دارند؟، به این دلیل که قومیت دیگری، آنان را نادیده می‌گیرد. چرا در کارمندان اعتراض ایجاد می‌شود؟ برای این‌که بین خوب و بد، چون من با کسی که رفاقت دارم را برمی‌کشم و اجازه نمی‌دهیم کسی که حقش است، پیشرفت کند. این موجب نارضایتی در آن کارمند می‌شود.
 
*وقتی به کسی ظلم می‌کنیم می‌فهمد و وقتی بفهمد نمی‌تواند کسی را که به او ظلم می‌کند باور کند. حالا با هر ادبیاتی که می‌خواهی با او صحبت کن!
 
*اگر اسم خودمان را مسلمان بگذاریم اما بی‌انصافی کنیم، غیرعادلانه عمل کنیم و حقوق دیگران را رعایت نکنیم هر اسمی برایش بگذاریم، آن اسلام نیست. اسلام یعنی حق، عدالت و انصاف.
 
*مدیریت و علم شما اندیشمندان علوم انسانی است که به مدیران و مسئولان کمک می‌کند براساس عدالت و انصاف عمل کنند. اگر ما بتوانیم براساس انصاف حرکت کنیم و جایگاه هرکس را منصفانه در اختیارش قرار دهیم، مشکلی ایجاد نمی‌شود.
 
*اگر براساس انصاف و عدالت عمل کنیم و هرکس را بر جایگاهش قرار دهیم. بی‌سواد را بر باسواد حاکم نکنیم، بی‌هنر را بر باهنر حاکم نکنیم، بی‌تجربه‌ را بر باتجربه حاکم نکنیم؛ اگر این کار را می‌کردیم باور کنید که مملکت ما گلستان می‌شد.
 
*ما در هرجایی که هستیم و در هر اقدامی که انجام می‌دهیم، به هرکسی بر اساس اندازه و جایگاهش احترام بگذاریم نه بیشتر. من به عنوان یک کارمند در ساختار اداری چه کار کنم، چه کار نکنم، حقوق، پاداش و مزایا را دریافت می‌کنم اما بین کسی که عالم است، کار می‌کند و اثربخش است و بین کسی که عالم نیست و بدون دلیل پستی را گرفته است و کار نمی‌کند، چون آن پست سرجایش است، پرداخت هم به همان اندازه سرجای خود است. آیا این علمی و کارشناسی است؟ اعتقادی است؟
 
*در مدیریت نیروی انسانی می‌گویند براساس عملکرد پول پرداخت کنید، احترام بگذارید و جایگاه دهید. این موارد را می‌توانید در ساختار اداری ما نهادینه کنید تا براساس عدالت و انصاف عمل شود. چرا سیستم پویا و خلاق نیست و جلو نمی‌رود؟ چون افراد در جایگاه درست قرار نگرفته‌اند.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcfe0djjw6dmca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما