چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ , 25 Dec 2024
پروژه ایرانی : مهدی سنایی درباره احتمال گفت‌وگو درباره برجام، تصریح کرد: ایران تجربه تلخی از گفت‌وگو با آمریکا دارد. آنها با تغییر رئیس جمهور خود از برجام خارج شدند. اگر این اقدام در دنیا رویه شود، دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود.
سنایی
سنایی
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی،  مهدی سنایی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری شب گذشته در گفت‌وگویی تلویزیونی با اشاره به سفر رافائل گروسی مدیر کل آژانس به ایران، اظهار کرد: او گفت که از ۴ محل مورد بحث، ۲ محل مورد بحث نیست و ۲ مکان دیگر باید بررسی بیشتر شود. او گزارش مثبتی ارائه کرد ولی کشورهای اروپایی دنبال بیانیه سیاسی هستند که اقدام آنها سازنده نیست و روابط کلی ایران و اروپا و آژانس انرژی اتمی تاثیر می گذارد.
 
بنابر روایت ایسنا، وی ادامه داد: اروپا دو راه دارد. یا اینکه از فرصت تعامل با دولت چهاردهم استفاده کند یا دنبال مسائل حاشیه ای برود. من توصیه می کنم آنها از فرصت تعامل با ایران استفاده کنند و به جای تشدید اوضاع، مسائل را روی نیز بگذارند. الان روابط ایران و اروپا خوب نیست و صدور بیانیه شورای حکام می تواند شروعی برای تشدید اوضاع باشد.

مشاور سیاسی رئیس جمهور افزود: اروپا به جای آنکه مسائلی مثل اوکراین را مطرح کند، دنبال رویکرد سازنده با ایران باشد. ایران اثبات کرده که از حقوق خود کوتاه نمی آید. اگر شورای حکام اقدام غیرسازنده ای انجام دهد و بیانیه صادر کند، ایران هم پاسخ متناسب می دهد. این بیانیه می تواند شروعی برای تشدید اوضاع باشد، البته خود بیانیه بار حقوقی ندارد. ایران هم پاسخ خود را آماده و به گروسی اعلام کرده است. نمایندگان ایران در آژانس هم اعلام کرده اند در صورت صدور بیانیه، ایران پاسخ متناسب می دهد.
 
وی درباره احتمال گفت و گو درباره برجام، تصریح کرد: ایران تجربه تلخی از گفت و گو با آمریکا دارد. آنها با تغییر رئیس جمهور خود از برجام خارج شدند. اگر این اقدام در دنیا رویه شود، دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود. گاهی در یک کشور، نظام سیاسی با انقلاب تغییر می کند ولی کشور به معاهدات خود پایبند می ماند ولی با تغییر رئیس جمهور در آمریکا، این کشور از برجام خارج شد که این اقدام در کل دنیا سرزنش شد.
 
سنایی درباره رویکرد دولت چهاردهم در قبال روسیه و چین، بیان کرد: هژمونی سیاسی و اقتصادی آمریکا وغرب کاهش یافته و قدرت های نوظهور پدیدار شده اند. تعامل با کشورهای همسایه، آسیا، چین و روسیه و قدرت های نوظهور فرصت های خوبی برای سیاست خارجی و تجارت خارجی ما فراهم می کند که دولت در این زمینه فعال است و رئیس جمهور سفرهای متعددی در همین مدت در این راستا با این کشورها داشته است. من معتقدم روابط ما با اسیا نباید محدود به زمانی باشد که ما تحت فشار هستیم بلکه در شرایط عادی هم ما باید با روسیه، چین، کشورهای آسیایی و همسایه روابط خوبی داشته باشیم و این توازن در سیاست خارجی را حفظ کنیم.
 
مشاور سیاسی رئیس جمهور درباره اهمیت توان بازدارندگی کشور، گفت: در دفاع از اصول کشور، استقلال و تمامیت ارضی نباید کوتاه آمد. رهبر انقلاب در این زمینه مسئولان را موظف کرده‌اند. ایران برای قدرت بازدارندگی خود ارزش قائل است و این را دنیا فهمیده است. تصمیمات در این زمینه در مجاری قانونی و براساس دیگاه های رهبری گرفته می شود و تفاوت دیدگاه هم در این زمینه برای کشور نعمت است ولی نباید نه خیلی عقب تر و نه خیلی جلوتر از این تصمیمات حرکت کرد. همه تصمیمات در ریل سیاست های کلان کشور گرفته می شود.

 
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcfvydjcw6dmva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما