چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ , 25 Dec 2024
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۳:۳۲
کد مطلب : 431325
منبع : فارس

تایمز: اوکراین ظرف چند ماه می‌تواند بمب هسته‌ای بسازد

پروژه ایرانی : بر اساس گزارشی که برای وزارت دفاع اوکراین تهیه شده است، اگر دونالد ترامپ کمک نظامی آمریکا را لغو کند، اوکراین می‌تواند ظرف چند ماه یک بمب هسته‌ای ابتدایی تولید کند.
اوکراین
اوکراین
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، به نقل از فارس، در این گزارش که مجله تایمز آن را منتشر کرده، آمده است که این کشور به سرعت قادر خواهد بود یک دستگاه پایه از پلوتونیوم با فناوری مشابه بمب «مرد چاق» که در سال ۱۹۴۵ در ناکازاکی پرتاب شد، بسازد.
 
«مرد چاق» اسم رمز بمب پلوتونیومی بود که آمریکادر ۹ اوت ۱۹۴۵ بر فراز شهر ناگازاکی ژاپن منفجر کرد.
 
در این سند آمده است: «ساخت یک بمب اتمی ساده، همانطور که ایالات متحده در چارچوب پروژه منهتن انجام داد، ۸۰ سال بعد کار دشواری نخواهد بود. »
 
از آنجا که فرصت زیادی برای ساخت و راه‌اندازی تاسیسات بزرگ مورد نیاز برای غنی سازی اورانیوم نیست، اوکراین در زمان جنگ باید به جای آن بر استفاده از پلوتونیوم استخراج شده از میله‌های سوخت مصرف شده از راکتورهای هسته‌ای اوکراین تکیه کند.

اوکراین هنوز ۹ رآکتور عملیاتی را تحت کنترل خود دارد و علیرغم کنار گذاشتن سومین زرادخانه هسته‌ای بزرگ جهان در سال ۱۹۹۶، از تخصص هسته‌ای قابل توجهی برخوردار است.
 
این گزارش می‌گوید: «وزن پلوتونیوم رآکتوری که در اختیار اوکراین است را می‌توان هفت تن تخمین زد، یک زرادخانه تسلیحات هسته‌ای به مواد بسیار کمتری پلوتونیوم نیاز دارد. مقدار مواد برای صدها کلاهک با بازده تاکتیکی چند کیلوتن کافی است.
 
تایمز می‌افزاید: اولکسی ییژاک رئیس دپارتمانی در موسسه ملی مطالعات استراتژیک اوکراین، نهاد تحقیقاتی دولتی که همچون یک نهاد مشورتی برای دفتر رئیس‌جمهور و مرکز امنیت ملی و شورای دفاعی اوکراین عمل می‌کند، و از نویسندگان این سند نتیجه گرفته‌ است که چنین بمبی حدود یک دهم قدرت «مرد چاق» را دارد. این برای نابودی کل پایگاه هوایی روسیه یا تأسیسات متمرکز نظامی، صنعتی یا لجستیکی کافی است. بازده دقیق هسته‌ای به دلیل استفاده از ایزوتوپ‌های مختلف پلوتونیوم غیرقابل پیش بینی است.
 
در این گزارش آمده است: پلوتونیوم باید با استفاده از «طراحی پیچیده انفجار ، که باید در سرعت موج انفجار بالا به طور همزمان در سراسر سطح کره پلوتونیوم رخ دهد» منفجر شود. بر اساس این گزارش، این فناوری چالش برانگیز است، اما در تخصص اوکراین است.

ماه گذشته، زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفت که به ترامپ گفته است اوکراین برای تضمین امنیت کشورش درصورت چشم پوشی از پیوستن به ناتو به سلاح هسته‌ای نیاز دارد، تا خواسته پوتین نیز اجابت شود. زلنسکی بعداً گفت که منظورش این بوده که هیچ تضمین امنیتی جایگزینی وجود ندارد و مقامات اوکراینی از آن زمان انکار کرده‌اند که کی‌یف در حال بررسی تسلیحات هسته‌ای است.
 
این مقاله که توسط مرکز مطالعات ارتش، تبدیل و خلع سلاح، یک اندیشکده با نفوذ نظامی اوکراین منتشر شده است، با معاون وزیر دفاع این کشور به اشتراک گذاشته شده است.
 
در تفاهم نامه بوداپست مبنای قانونی که بر اساس آن اوکراین می تواند از معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (NPT) خارج شود، که تصویب آن مشروط به تضمین های امنیتی ارائه شده توسط ایالات متحده، بریتانیا و روسیه در سال ۱۹۹۴ بود ذکر شده است. در این توافقنامه آمده بود که اوکراین زرادخانه هسته‌ای ۱۷۳۴ کلاهک استراتژیک خود را در ازای وعده حفاظت تسلیم خواهد کرد.
 
در این مقاله آمده است: «نقض یادداشت توسط فدراسیون روسیه دارای سلاح هسته‌ای، زمینه‌های رسمی برای خروج از NPT و دلایل اخلاقی برای بازنگری در انتخاب غیرهسته‌ای شدن که در اوایل سال ۱۹۹۴ انجام شد را فراهم می‌کند».

تایمز در ادامه گزارش خود آرده است: نیروهای روسیه با پیشروی در منطقه دونباس در شرق اوکراین شتاب بیشتری می‌گیرند و ترامپ متعهد شده است که کمک های نظامی آمریکا را کاهش دهد مگر اینکه کی‌یف به مذاکرات صلح با پوتین تسلیم شود.
 
برایان لانزا، مشاور ترامپ، قبلا گفته بود که اوکراین باید کریمه را تسلیم کند. روزهای گذشته دونالد ترامپ جونیور، پسر ترامپ به زلنسکی طعنه زد و در ایکس پست کرد: "شما ۳۸ روز تا از دست دادن کمک هزینه خود فرصت دارید." نیروهای اوکراینی به شدت به تسلیحات ایالات متحده وابسته هستند و هرگونه کاهش در جریان تسلیحات غربی به این کشور، چه رسد به محدود کردن کامل آن، عواقب فاجعه باری در میدان نبرد برایش خواهد داشت. این امر باعث شده است که اوکراینی ها به دنبال راهی برای در دست گرفتن اوضاع باشند.
 
کارشناسان غربی بر این باورند که دست‌کم پنج سال طول می‌کشد تا اوکراین یک سلاح هسته‌ای و یک حامل مناسب تولید کند، اما ولنتین بدراک، مدیر مرکزی که این گزارش را نوشته اصرار دارد که اوکراین در کمتر از یک سال می‌تواند موشک‌های بالستیک خود را تولید کند. بدراک می گوید: «در شش ماه دیگر اوکراین می‌تواند نشان دهد که توانایی موشک‌های بالستیک دوربرد دارد: ما موشک‌هایی با برد ۱۰۰۰ کیلومتر خواهیم داشت».
 
امیش دی برتون گوردون، افسر فرمانده سابق هنگ مشترک شیمیایی، بیولوژیکی، رادیولوژیکی و هسته‌ای بریتانیا به رادیو تایمز گفت که اوکراین «مسلماً» دانش فنی و امکانات عملی برای تولید سلاح هسته‌ای را دارد. وی افزود: ترامپ توجه خواهد داشت که آخرین چیزی که ما می‌خواهیم، گسترش بیشتر تسلیحات هسته‌ای و هر نوع حمله هسته‌ای در اروپا است، چه از سوی اوکراینی‌ها چه روس‌ها.
 
ییژاک و بدراک استدلال می‌کنند که اگر ایالات متحده اوکراین را رها کند، بریتانیا می‌تواند با کمک به اوکراین برای توسعه یک بازدارنده هسته‌ای به تعهدات امنیتی خود بر اساس یادداشت بوداپست عمل کند، زیرا این کشور ابزار متعارفی برای جلوگیری از تسلط روسیه به اوکراین ندارد. ییژاک معتقد است که آستانه توسعه یک برنامه تسلیحات هسته‌ای، رسیدن نیروهای پوتین به شهر پاولوهراد، یک مرکز نظامی-صنعتی در حدود ۶۰ مایلی خط مقدم کنونی است. به هر حال، این خطر وجود دارد که برخی از بزرگترین شهرهای اوکراین، مانند دنیپرو و خارکیف، قبل از ساخت این سلاح سقوط کنند.»
 
وزارت خارجه اوکراین توانایی تولید تسلیحات هسته‌ای را تکذیب کرد و در عین حال بر تعهد خود به NPT تاکید کرد. هیورهی تیخی، سخنگوی این وزارتخانه در بیانیه‌ای گفت: ما سلاح هسته ای نداریم، توسعه نمی دهیم و قصد آن را هم نداریم.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcf0ydjtw6dmma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما