پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ , 26 Dec 2024
سه شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۲۰
کد مطلب : 425329
منبع : ايرنا

مدیرعامل بهشت زهرا: تهران به ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار قبر نیاز دارد

پروژه ایرانی : مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) با بیان اینکه اگر آرامستان جدید احداث نشود، هر روز۴۰ میت روی زمین خواهد ماند، گفت: تهران برای نیم قرن آینده به ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار قبر نیاز دارد.
قبر
قبر
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانیی، محمد جواد تاجیک روز سه شنبه در دویست و پنجاه و یکمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی یک فوریت لایحه احداث آرامستان‌های جدید تهران با بیان اینکه احداث آرامستان جدید از ماهها پیش در شورا مورد بررسی قرار گرفت، افزود: ما ۲۰ سال از موضوع آرامستان‌ها عقب هستیم و تا پایان امسال فرصت و ظرفیت داریم. هر روز ۴۰ نفر از اموات روی زمین خواهند ماند اگر آرامستان جدید احداث نشود.

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) افزود: چهار نقطه در سطح شهر برای انتخاب آرامستان انتخاب و سعی شده پراکندگی در سطح شهر لحاظ شود که احداث آرامستان توجیه پذیر باشد. درخواست ما این بود که به این اقدام سرعت داده شود. ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار قبر برای ۵۰ سال آینده نیاز داریم.

تاجیک با بیان اینکه اعضای شورا در راهنمایی و پیشبرد این موضوع نقش داشته اند، ادامه داد: در دوره‌های مختلف مدیریت شهری توفیقی حاصل نشد. امیدواریم در دوره ششم مدیریت شهری، احداث آرامستان‌ها صورت بگیرد و دغدغه مردم مرتفع شود. امید می‌رود بتوان در نیمه دوم امسال با اعتباری که پیش بینی شده، احداث آرامستان‌های جدید محقق شود.

حبیب کاشانی خزانه دار شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه ۲۰ سال است که برای این موضوع چاره اندیشی شده اما در این دوره اتفاق خوبی افتاد، گفت: در گذشته زمین هم خریداری شد اما به نتیجه نرسید و رقم هنگفتی برای شهرداری رقم خورد. تذکر بنده این است که نباید با عجله در این زمینه عمل کرد.

وی افزود: تقاضای ما این است که لایحه از فوریت خارج شود؛ چرا که این «شاخک دلالان را تیز خواهد کرد» که زمین را گران‌تر به شهرداری بفروشند.

در ادامه تاجیک مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) در ادامه این جلسه با بیان اینکه تا پایان سال بیشتر برای دفن روز فرصت نداریم، یادآور شد: تمام نقاطی که در گذشته پیشنهاد شده بود، به صورت میدانی بررسی شد و مطالعات ترافیکی نیز به پیوست ارائه شده است. نقاط مدنظر ما مالکان شخصی ندارند و مالکان حاکمیتی هستند و مشکلی برای تملک وجود ندارد.

وی افزود: در قالب این لایحه ۵ نقطه برای آرامستان‌های جدید پیش‌بینی شده است که این نقطه در شمال غرب، شمال شرق، جنوب شرق، جنوب غرب و جنوب پایتخت در نظر گرفته شده است.

تاجیک ادامه داد: در صورتی که این لایحه امروز در صحن شورای شهر تهران به تصویب برسد فرآیند تملک و احداث و طراحی آرامستان‌ها آغاز خواهد شد و حداقل تا پایان سال جاری، یک آرامستان و ظرف یک سال آینده دو آرامستان و در نهایت در ۵ نقطه اشاره شده آرامستان‌های جدید طراحی و احداث خواهند شد.

قیمت قبر در بهشت زهرا بسیار پایین‌تر سایر استان‌ها است

مدیر عامل سازمان بهشت زهرا در رابطه با قیمت قبر در بهشت زهرا (س) هم تأکید کرد: در همین ارتباط نیز نرخ‌های مصوب شورای شهر تهران اعمال و از خانواده‌ها دریافت می‌شود. همچنین باید به این نکته اشاره شود که قیمت قبر در بهشت زهرا تهران بسیار پایین‌تر از قبر در سایر استانهای پرجمعیت است.

وی با رد هرگونه ارقام‌ ۱۰۰، ‌۲۰۰ و ۳۰۰ میلیونی در بهشت زهرا (س) گفت: به هیچ عنوان این ارقام وجود ندارد چرا که قیمت قبر در شورا تصویب و اجرا می‌شود و همانطور که گفته شد قیمت قبر در شهر تهران پایین‌تر از استانهای پرجمعیت در کشور است.

تاجیک به واگذاری قبر به صورت رایگان به خانواده‌های متوفیان اشاره کرد و افزود: در ناحیه ۳ بهشت زهرا (دفن روز) یک طبقه قبر رایگان به خانواده‌ها داده می‌شود. همچنین قیمت یک طبقه قبر در نواحی قدیم بهشت زهرا نیز ۵۰ میلیون تومان محاسبه می‌شود.

مدیر عامل سازمان بهشت زهرا (س) با بیان اینکه در قالب دفن روز، روزانه بین ۴۰ تا ۵۰ قبر به صورت رایگان در اختیار خانواده متوفیان قرار می‌گیرد، گفت: با توجه به ظرفیت دفن باید به این موضوع اشاره کنیم که ظرفیت دفن اموات در قطعات دفن روز تا پایان سال خواهد بود و ظرفیت آن به اتمام می‌رسد. البته در قالب قطعات قدیمی نیز افرادی که از گذشته قبر داشته باشند می‌توانند متوفیان خود را دفن کنند.

وی تأکید کرد: روزانه میانگین ۱۸۰ متوفی در بهشت زهرا(س) پذیرش می‌شوند که از این تعداد حدود ۳۰ متوفی به شهرستانها و استان‌های مختلف اعزام می‌شوند.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdccipq0o2bqi18.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما