سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ , 24 Dec 2024
پروژه ایرانی : «به سوی فروغ آزادی» داستان حماسی مبارزات در هم تنیده برای دستیابی به حقوق و آزادی‌های فردی که مشخصه تمدن غرب است را، به قلم آنتونی کلیفورد گرِیلینگ، یکی از روشنفکران پیشروِ عرصه‌ی عمومی روایت می‌کند.
«به سوی فروغ آزادی» منتشر شد / داستان برجسته‌ترین مبارزات آزادی‌خواهانه‌ی جهان غرب
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، شاید مشخصه تمدن غرب در پانصد سال گذشته، سلسله مبارزات آزادی‌بخشی باشد که بدون آن شهروندان عادی در کشورهای غربی از حقوق و آزادی‌هایی که امروزه بدیهی دانسته می‌شوند، برخوردار نمی‌بودند. این مبارزات اغلب با نبردهای خشونت‌آمیز برای داشتن حق به تفکر مستقل و آزاد از سلطه‌ی کلیسا آغاز شدند که در گذر زمان به آزادی سیاسی و تبدیل تدریجی نظام‌های سلطنتی به دولت‌های مبتنی بر نمایندگی و دموکراسی غیرمستقیم منجر شدند.
 
این مبارزات و نبردها هریک به نوبه‌ی خود تحولات مهمی چون لغو برده‌داری، قائل‌شدن حقوق برای کارگران زن و مرد، آموزش همگانی، حقوق زنان و بسیاری موارد دیگر را ممکن ساخت. هریک از این مبارزات واجد داستان‌های انسانی فراموش‌ناشدنی است و گرِیلینگ به طرز ماهرانه‌ای داستان‌های قهرمانان مشهور و کمتر‌شناخته‌شده را در هم می‌آمیزد - از مارتین لوتر و جان لاک گرفته تا محقق فرانسوی قرن شانزدهم سباستین کاستلیو و فمینیست قرن نوزدهمی، الیزابت کدی استانتون.
 
بیشتر بخوانید:
«در باب شهروند» توماس هابز منتشر شد / فشرده‌ترین صورتبندی از تجربهٔ سیاسی انسان مدرن
«لیبرالیسم» سرانجام منتشر شد!


در نوشتار آنتونی گرِیلینگ نقطه‌ی آغاز قصه‌ی بلند آزادی، پیکرهای شعله‌ور کسانی است که در آتش کینه و تعصب دادگاه‌های تفتیش عقاید سوختند و خاکستر شدند؛ اما آنان، بعنوان نخستین شهدای راه آزادی در عصر جدید، چراغ راه طرح مطالبات آزادی‌خواهانه در همه‌ی عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، بودند.
 
طنین رسای پیروزی‌ها و فداکاری‌های کسانی که جرات مخالفت با اقتدار را داشتند از خلال اعصار طنین‌انداز می‌شود و نشان می‌دهد که کسب هر پیروزی تا چه حد برای آحاد مردم مشقت داشته است. گریلینگ در پایان‌بندی کتاب «به سوی فروغ آزادی» به طور متقاعدکننده‌ای هشدار می‌دهد که دولت‌های دموکراتیک تحت فشار اغلب لازم می‌دانند که حقوق را به نام آزادی محدود کنند و همین امر نشان می‌دهد که این حقوق چقدر ارزشمندند.
 
بنابراین، درست زمانی که ما در آستانه‌ی یک انتخابات قرار داریم و بدون شک حقوق و آزادی‌های مدنی ما بعنوان شهروند نیز در این زمان بیشتر در کانون بحث و توجه است، کتاب «به سوی فروغ آزادی» می‌تواند خواندنی‌تر باشد.
 


آنتونی کلیفورد گریلینگ، فیلسوف انگلیسی متولد سال ۱۹۴۹ است که در سال ۲۰۱۱ بنیانگذار و نخستین رئیس کالج مستقل کارشناسی در لندن شد. او از سال ۱۹۹۱ در دانشگاه بیکبک لندن فلسفه تدریس می‌کرد و تا سال ۲۰۱۱ نیز استاد این دانشگاه بود.گریلینگ در زمینه فلسفه بیش از ۳۰ کتاب تألیف کرده که برخی از آنها عبارتند از ردیه‌ی شک‌گرایی (۱۹۸۵)، آینده‌ی ارزش‌های اخلاقی (۱۹۹۷)، معنی چیزها (۲۰۱۱) و کتاب خوب (۲۰۱۱).
 
کتاب «به سوی فروغ آزادی» را مهدی نصراله‌زاده به فارسی برگردانده و نشر بیدگل بتازگی آن را در 472 صفحه در قطع رقعی و با قیمت 525 هزار تومان در دسترس علاقه‌مندان قرار داده است.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdchzxnki23ni6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما