سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ , 24 Dec 2024
شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۳۰
کد مطلب : 422526
معرفی کتاب «آخرین روزهای والتربنیامین»

زندگی کوتاه فیلسوف بلندآوازه رمان شد!

پروژه ایرانی : شاید این رمان انسانی‌ترین، خصوصی‌ترین و نزدیک‌ترین تصویری باشد که از زندگی، زمانه، درونیات و تشویش‌های فیلسوف برجسته‌ی معاصر یعنی والتر بنیامین می‌خوانی؛. رمانی قدرتمند و تکان‌دهنده از زندگی و مرگ یک متفکر انتقادی در دوران اوج نازیسم.
زندگی کوتاه فیلسوف بلندآوازه رمان شد!
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایرانی، بنیامین (1892-1940) فیلسوف و جریان انتقادی و از مهمترین روشنفکران مانه‌ی ما بود که در سه دهه‌ی گذشته در دنیای آکادمیک جایگاهی شبه مقدس به دست آورده است. جِی پارینی در رمان «گذار بنیامین» که در ایران با عنوان «آخرین روزهای والتر بنیامین» منتشر شده، بنیامین را در آخرین ماه‌های وحشتناک زندگی کوتاه اما پربارش تصویر می‌کند.
 
داستان «آخرین روزهای والتر بنیامین» در سال 1940 با گریز ناامیدانه‌ی او از پاریس پس از تهاجم نازی‌ها آغاز می‌شود و تلاش‌های مختلف و اغلب تراژیکمیک او برای خروج از فرانسه را به تصویر می‌کشد که در نهایت به فرار دیوانه‌وار او به اسپانیا ختم می‌شود. آخرین‌روزهای بنیامین رمانی غنی از ایده‌هاست؛ همچنین داستانی عاشقانه است که یکی از تکان‌دهنده‌ترین وقایع فرعی هولوکاست را دراماتیزه می‌کند.
 
طرحی از چهره بنیامین

در این کتاب والتر بنیامین را از ورای نظریه‌پردازیهایش می‌بینیم؛ مردی همیشه در پی عشق و مغموم از عشق؛ مردی پناه‌برده به کتابخانه‌ای در پاریس که طی یک دهه‌ی گذشته مشغول نگارش شاهکاری هزارصفحه‌ای است. اما تانک‌های نازی‌ها حومه‌ی شهر را پشت سر گذاشته‌اند و حالا دارند به قلب پاریس می‌رسند. از دور و نزدیک هشدار می‌رسد که برای زنده‌ماندن باید گریخت.
 
بیشتر بخوانید:
«لیبرالیسم» سرانجام منتشر شد!
نشر «بی‌گاه» با انتشار ۶ کتاب متولد شد
کتابی در باب تلاقی سیاست، اقتصاد و تجربیات زیسته جوانان


بنیامین با دستنوشته‌ی ارزشمندش به امید نجات از کوره‌راه‌های کوهستان پیرنه رهسپار مرز می‌شود. این فراز غم‌انگیز با توصیف گذشته‌ی پیچیده و جهان‌وطنی بنیامین درهم تنیده است: کودکیِ غرق در رفاهش در برلین، سال‌های مشارکتش در جنبش جوانان آلمان، سال‌های دانشگاهش و رابطه‌اش با متفکرانی که در حلقه‌ی یاران صمیمی بنیامین بین دو جنگ جهانی بودند.
 
این اثر ادبی را مریم خدادادی به فارسی برگردانده و نشر برج آن را در 384 صفحه در قطع رقعی به قیمت 295 هزار تومان روانه بازار کتاب کرده است.
 
نویسنده‌ی «آخرین روزهای والتر بنیامین»  یعنی جی پارینی، شاعر، نویسنده، منتقد ادبی، و استاد دانشگاه آمریکایی، متولد سال ۱۹۴۸ است. او با نگارش رمان‌هایی درباره‌ی لئو تولستوی، والتر بنیامین و هرمان ملویل، به عنوان یکی از پیشگامان در رمان زندگی‌نامه‌ای شناخته می‌شود. پارینی همچنین زندگینامه‌ی نویسنده معروف جان استاین‌بک را هم نوشته است.
 
مریم خدادادی، متولد 1363، دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد فلسفۀ غرب از دانشگاه علامه طباطبایی، ویراستار و مدرس فلسفه است. او همچنین فارغ‌التحصیل کاردانی ادبیات انگلیسی از دانشگاه اراک است و تاکنون حدود ۱۶ عنوان کتاب را به فارسی برگردانده که بیشتر آنها در حوزه فلسفه بوده است. کتاب‌های «قصديت جمعی» اثر ديويد شوايكارت و هانس‌برنهارت اشميت، «اخلاق زنانه‌نگر» نوشتۀ رزماری تانگ، «عامليت مشترک» از آبراهام سشو راث و «زبان و جايگاه زن» اثر رابین لیکاف و «عشق و آگوستین قدیس» اثر هانا آرنت از جمله آثار دیگر اوست.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdcirra5qt1arw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما