پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ , 26 Dec 2024
دوشنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۳۷
کد مطلب : 417927
منبع : ايسنا

استان‌های پرتردد و پرسفر اعلام شدند

پروژه ایران : ستاد سفر از کاهش ترددهای جاده‌ای در آغاز سفرها و در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته خبر داد و همچنین‌ درباره استان‌های پرمسافر و مناطقی که در هفته پیش رو هشدار قرمز و نارنجی هواشناسی گرفتند و از میزان مصرف سوخت همزمان با آغاز سفرها گزارشی ارایه کرد.
استان‌های پرتردد و پرسفر اعلام شدند
به گزارش پایگاه خبری پروژه ایران، ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر همزمان با آغاز سفرهای نوروزی، با حضور حجت‌الاسلام و والمسلیمن عبدالحسین خسروپناه ـ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ـ و نمایندگان ۲۷ دستگاه اجرایی و رؤسای ستادهای سفر در استان‌ها و جمعی از استانداران و ائمه جمعه برخی استان‌ها، تشکیل جلسه داد تا اقدامات انجام‌شده برای مدیریت سفر و چگونگی خدمات‌رسانی در تعطیلات نوروز که با ماه رمضان مقارن شده است، مرور شود.   

کاهش ترددهای جاده‌ای در آغاز سفرها

مصطفی فاطمی ـ دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر ـ در ابتدای این نشست، سفرهایی که از ۲۴ اسفندماه انجام شده است را براساس تردد جاده‌ای، رزرو آنلاین، تردد تلفن همراه، میزان پسماند و مصرف سوخت تحلیل کرد و گفت: در دو روز نخست آغاز سفرها، با کاهش حداقلی سفر نسبت به سال گذشته روبرو بوده‌ایم و با توجه به اعلام هشدارهای هواشناسی تغییر سفرها محسوس است.

او اضافه کرد: در روزهای نخست، ررزو اقامتگاه‌ها بیشتر در سمت غرب کشور بود، اما در روزهای بعد با آغاز بارش‌ها سفرها بیشتر به سمت استان‌های شرقی و جنوب کشور سوق پیدا کرده است.

مدیرکل توسعه گردشگری داخلی همچنین گفت: بیشترین میزان رزرو اقامت به استان خراسان رضوی و بیشترین رشد رزرو نسبت به سال گذشته به استان‌های فارس، کرمان، یزد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان مربوط بوده است. رزرو اقامت در استان هرمزگان فعلا مانند سال گذشته بوده است و بقیه استان‌ها نیز ثابت و یا کاهشی بوده‌اند.

فاطمی افزود: استان‌های غربی کشور مانند ایلام، خوزستان، کرمانشاه و کردستان نیز با وجود اینکه در آغاز سفرها با جهش رزرو و تردد روبه‌رو بودند، در ادامه با کاهش روبرو شده‌اند و استان لرستان تنها استانی بوده که وضعیت آن ثابت مانده و آمار سفر به آنجا بالا است.

دبیر ستاد سفر در ادامه با یادآوری هشدار قرمز هواشناسی در برخی استان‌ها، اظهار کرد: به دلیل بارش باران در بسیاری از استان‌ها امکان چادر زدن مسافران وجود ندارد.

وضعیت آب و هوا در هفته پیش‌رو

صادق ضیاییان، نماینده سازمان ملی هواشناسی نیز با اشاره به ادامه بارش‌ها برای روز سه‌شنبه، از هشدار قرمز و نارنجی در برخی از استان‌ها خبر داد و افزود: سه‌شنبه (۲۹ اسفندماه) بارش‌ها در مناطق سردسیر به صورت برف خواهد بود. همچنین رگبار شدید باران در تهران، تبریز، قزوین، سمنان، غرب استان خراسان رضوی، کردستان، کرمانشاه، مرکزی، قم، خوزستان، بوشهر، فارس و یزد وجود خواهد داشت.

نماینده سازمان ملی هواشناسی در ادامه گفت: نیمه غربی کشور نیز روز سه‌شنبه با بارندگی همراه است و از چهارشنبه، شدت بارش‌ها کم می‌شود. پنجشنبه نیز بارشی نخواهیم داشت، ولی از اوایل هفته بعد و از جمعه بارش‌ها دوباره شروع می‌شود و استان‌های نیمه غربی را درگیر می‌کند. پس از آن، بارش‌ها به استان‌های شمالی شرق می‌رسد و استان‌های مرکزی با وزش باد مواجه خواهند بود.

ضیاییان اظهار کرد: نکته مهم این است که مردم در کنار رودخانه‌ها چادر می‌زنند و ممکن است در مناطق گرمسیر در بستر رودخانه‌ها قرار بگیرند، که اتفاقی خطرناک است.

نماینده سازمان هواشناسی افزود: ‌مسافران می‌توانند از طریق تلفن ۱۳۴ و سایت سازمان هواشناسی و نیز کانال اطلاع‌رسانی این سازمان در «ایتا» از آخرین وضعیت جوی مناطق مختلف اطلاع پیدا کنند.

افزایش مصرف سوخت با آغاز سفرها

علی اکبر عرب‌عامری ـ سرپرست مدیریت عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، آماریاز میزان مصرف بنزین در نخستین روزهای سفر ارائه کرد و با اشاره به فعالیت چهار هزار و ۳۰۰ جایگاه سوخت در سراسر کشور، گفت: در روز ۲۵ اسفندماه ۱۱۵ میلیون لیتر و در ۲۶ اسفندماه ۱۲۷ میلیون لیتر سوخت مصرف شده که نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته با افزایش مواجه شده است. پیش‌بینی می‌شود روزانه بیش از ۱۴۰ میلیون لیتر سوخت مصرف شود.

سرپرست مدیریت عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به رصد ویژه مصرف سوخت در جزیره قشم با توجه به حجم سفرها به این منطقه، افزود: در حال حاضر میزان مصرف سوخت در قشم بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ لیتر در روز بوده که امکان عرضه تا ۹۰۰ لیتر وجود دارد.

عرب عامری با اشاره به غیرقابل استفاده بودن کارت‌های سوخت در جنوب کرمان و سیستان و بلوچستان، اظهار کرد: جایگاه‌های سوخت در این دو منطقه کُدینگ ‌هستند و عموم مردم با کارت امکان سوخت‌گیری ندارند، اما جایگاه‌هایی در مسیر به تعداد مناسب کارت تجهیز شده است که فهرست آن منتشر شده است.

بازگشت «سیا ساکتی»

سرهنگ سیروس حسن‌زاده ـ سرپرست معاونت اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور فراجا ـ نیز از آماده باش ۸۷ هزار نیروی امدادی از جمله اورژانس، هلال احمر، جوانان هلال احمر و پلیس و جانمایی ۲۷۰ خانه هلال احمر در سراسر کشور خبر داد و با اشاره به راه‌اندازی کمپین «نه به تخلف رانندگی؛ سالم برگردیم»، از به مشارکت گرفتن کودکان، پخش انیمیشن «سیاساکتی» پس از سال‌ها وقفه و پخش گزارش‌های روزانه پلیس در شبکه‌های صدا و سیما به انگیزه کاهش تصادف‌ها و سوانح رانندگی اطلاع داد و افزود: در نوروز گذشته (از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین‌ماه) یک هزار و ۲۱۷ نفرسفر رفتند و هرگز برنگشتند و جان خود را از دست دادند، خواهش می‌کنیم در تعطیلات پیش رو، تمام دستگاه‌ها بخشی از کارهای خود را به این‌ موضوع اختصاص دهند تا شاهد کاهش تصادفات باشیم.

او تاکید کرد: ما به انقلاب فرهنگی نیاز داریم، اگر فرهنگ ترافیک درست شود، سالانه ۲۰ هزار نفر را از دست نخواهیم داد.

معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور فراجا با اشاره به برنامه پلیس راهور برای برخورد مناسب با مسافران در تعطیلات نوروز، گفت: در نوروز خودروهای دارای یک میلیون تومان جریمه، توقیف نخواهند شد.

غلام‌حسین دغاغله ـ مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری آزادراه‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ـ با اشاره به راه‌اندازی ستاد نوروزی راهداری که از ۲۴ اسفند آغاز و تا ۱۵ فروردین‌ماه ادامه دارد، گفت: یک‌هزار و ۴۴ مجتمع خدمات رفاهی بین‌راهی وجود دارد، که شیوه‌نامه‌ای از بهمن‌ماه برای نظارت بر آنها ارائه شده و این شیوه‌نامه به دلیل تقارن نوروز و ماه رمضان، با تاکید بر جنبه‌های فرهنگی تدوین شده است که براین اساس و با مشارکت ستاد اقامه نماز، نمازخانه‌های بین‌راهی تجهیز و آماده شده‌اند.

او به راه‌اندازی پویش «چشم به راهی» با هدف هوشیاری و سلامت رانندگان و حفظ جان مسافران اشاره کرد و افزود: این پویش با اجرای برنامه‌های فرهنگی، مردم را به توقف و استراحت در میانه راه تشویق می‌کند.

مشهد و عراق پرترددترین مسیر هوایی نوروز

مرتضی دهقان ـ سرپرست معاونت هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی ـ با اشاره به اقداماتی که در فرودگاه‌ها برای پذیرایی از مسافران نوروزی در ماه رمضان انجام شده است، گفت: در مسیرهای داخلی از ۲۴ اسفندماه تا ۱۷ فروردین‌ماه برای ۱۸هزار و ۸۷۹ پرواز و در مسیر خارجی برای ۷ هزار و ۴۱۲ پرواز برنامه‌ریزی شده است.

به گفته او، مشهد، کیش، شیراز و تبریز جزو پرترددترین مسیرهای داخلی هستند و در مسیر خارجی، بیشترین پروازها به عراق (کربلا و نجف)، ترکیه و امارات انجام می‌شود.

علی شریفان، نماینده سازمان اورژانس کشور نیز در این نشست از آماده‌سازی ۳۳۴۵ پایگاه با ظرفیت ۵۵۰ اورژانس و ۵ هزار آمبولانس خبر داد و گفت:‌۳۰ درصد ظرفیت بیمارستان‌ها با کنسل کردن عمل‌های اختیاری، خالی نگه داشته شده است.

نماینده سازمان تعزیرات حکومتی نیز با اشاره به گشت‌های نوروزی، سامانه تلفنی ۱۳۵ را برای دریافت شکایت‌های گران‌فروشی، کالای تقلبی، درج نشدن برچسب قیمت و عرضه خارج از شبکه، اعلام کرد.

غیبت بعضی دستگاه‌ها در کشیک‌های نظارتی نوروز!

لقمان کیاپاشا ـ بازرس‌ کل امور ورزش، جوانان و گردشگری سازمان بازرسی کل کشور ـ نیز گزارش کوتاهی از نوع شکایت‌هایی که به این سازمان رسیده است، ارائه کرد و گفت: هدف ستاد سفر باید این باشد که در تعطیلات نوروز به مردم خدمات‌دهی شود، اما گاهی دستگاه‌های اجرایی کشیک می‌گذارند، ولی در زمان خود سر کشیک حاضر نمی‌شوند. گلایه‌های که از مردم واصل می‌شود، بیشتر در این مورد است. از طرفی، بعضی از دستگاه‌های اجرایی، یکی دو روز پای کار هستند و بعد انرژی آنها کم می‌شود، درحالیکه سفر تا سیزدهم فروردین است و لازم است انرژی دستگاه‌ها تا پایان تعطیلات حفظ شود.

او همچنین توصیه کرد به عنوان مسئول، بازدید سرزده داشته باشند.

 بازرس سازمان بازرسی با تاکید بر نظارت بر هزینه‌ها افزود: افزایش قیمت‌ها بیشترین شکایت مردمی داشته است.

وی همچنین یادآور شد: چند سال پیش سفری به شیراز رفته بودم، خیابانی را بسته بودند و پارکینگ درست کرده بودند. نظارت‌ها به این دلیل باید انجام شود که سفر برای مردم تسهیل شود.

علی‌اصغر شالبافیان ـ معاون گردشگری و رئیس ستاد هماهنگی خدمات سفر ـ در این نشست با یادآوری اینکه سامانه ۰۹۶۲۹ برای دریافت شکایت‌های سفر فعال است و این شکایت‌ها در اختیار سازمان بازرسی کل کشور نیز قرار داده می‌شود، افزود: گشت‌های نامحسوسی در مراکز اقامتی انجام می‌شود. نظارت روی هزینه‌ها نیز دغدغه جدی بوده است، به ویژه آنکه مراکز اقامتی ملزم شده‌اند نرخنامه خود را در سامانه «جانا» بارگذاری کنند و مبنای رسیدگی به شکایت‌ها نیز نرخنامه‌های ثبت‌شده در این سامانه است.

تحویل سال نو در هزار امامزاده

موسوی ـ نماینده سازمان اوقاف و امور خیریه ـ نیز با اشاره اجرای طرح «آرامش بهاری» برای سیزدهمین سال، گفت:۲۲۰۰ امامزاده در این طرح مشارکت دارند و مراسم تحویل سال نو در یک هزار بقعه برگزار می‌شود.

به گفته او، پنج هزار و ۴۸۰ باب اتاق نیز برای اسکان نوروزی آماده شده است.

مریم جلالی ـ معاون صنایع دستی ـ نیز از راه‌اندازی ۹ هزار غرفه در مبادی ورودی شهرها خبر داد و با اشاره به بارش‌ها از استانداران خواست ملاحظات این غرفه‌ها را درنظر بگیرند.

او همچنین گفت: فضایی برای کارگاه‌گردی صنایع دستی فراهم شده است و تسهیلاتی برای خرید صنایع دستی از جمله وام فراهم شده است، تا از این طریق گردش اقتصادی برای صنایع دستی نیز ایجاد شود.

ترددها به قم 20 درصد کاهش داشته

 در شصت و یکمین نشست ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، مقیمی ـ معاون استاندار قم ـ با ارائه گزارشی از اقدامات و خدماتی که برای میزبانی از مسافران نوروزی از نیمه شعبان انجام شده است، گفت: نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل تقریبا ۲۰ درصد ترددها به این استان کاهش داشته است.

او همچنین از آماده‌سازی سالن‌های ورزشی برای مواقع اضطراری به‌ویژه در زمان بارش و افزایش حجم ترددها، خبر داد و در ادامه گفت: بیمارستان‌ها در قم نیز در حالت آماده‌باش هستند.

معاون استاندار قم اضافه کرد: در ورودی حرم حضرت معصومه (س) ایستگاه‌های اطلاع‌رسانی اسکان نیز مستقر شده است.

بخشی از نشست ستاد سفر به اظهارات ائمه جمعه اختصاص یافت که حجت‌الاسلام و المسلمین حسن علی دادی، امام جمعه کرمان با استناد به آیات قرآن از ضرورت مسافرت سخن گفت و افزود: سفر مورد تأیید دین است و گردشگری و مسافرت پیام مثبت در زندگی ما می‌تواند داشته باشد.

او همچنین بر ضرورت بهبود کیفیت خدمات و شفافیت اطلاع‌رسانی درباره آن‌ها سخن گفت.

باید به مردم بگوییم برای سفر رفتن عجله نکنند

آیت‌الله عابدینی ـ امام جمعه قزوین ـ نیز با اشاره به آیاتی از قرآن درباره سفر و روایت‌هایی دینی، بر ضرورت پیوست غنی دینی در سفر، تاکید کرد و گفت: در قزوین، کاروانسرای «سعدالسلطنه» وجود دارد، که ثبت هم شده است، اما فقط همین یک اثر نیست، بسیاری از آثار گذشته وجود دارد که در فرهنگ ملی ما می‌تواند اثرگذار باشد.

او همچنین بیان کرد: کاش این جلسات در زمانی برگزار می‌شد که می‌توانستیم مردم را راحت به سفر تشویق کنیم، اما درحال حاضر ماه رمضان و شرایط جوی این اجازه را نمی‌دهد و باید بگوییم برای سفر رفتن عجله‌ای نداشته باشید.
گزارشگر : تحریریه پروژه ایران
https://theiranproject.com/vdchiqnkq23nzwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما